Het dagboek van Anne Frank

Het gezin Frank vluchtte in 1933 uit Frankfurt naar Amsterdam. In dat jaar begon in Duitsland de Jodenvervolging. In 1940 dook het gezin onder in het 'Achterhuis". Dat was een niet gebruikte ruimte boven een kantoor op de Prinsengracht in Amsterdam. Eten kregen de onderduikers van enkele niet-Joodse kennissen die op het kantoor werkten. Op 4 augustus 1944 deden een Duitse politieman en drie Nederlanders die voor de Duitsers werkten, een inval in het 'Achterhuis'. De onderduikers waren verraden.
Van de acht onderduikers in het 'Achterhuis'kwam alleen vader Frank levend terug. Hij zorgde ervoor dat een dagboek van zijn dochter Anne in 1947 als boek werd uitgegeven. Het kreeg de titel "Het Achterhuis'. Het werd een van de bekendste boeken in de wereld. Het is in ruim 55 talen uitgegeven. Het is ook verfilmd en in een toneelstuk verwerkt.

We helpen je op weg naar sites over Anne Frank, het Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam, over haar dagboek en over de vervolging van Joden. Klik op één van de afbeeldingen hiernaast. Wil je van een site terug naar deze pagina, klik dan op de pijl in een groene achtergrond linksboven.

Voor nog meer sites ga je naar de volgende pagina.

 

Wikipedia over Anne Frank

 

De website van de Anne Frank Stichting

     

Het dossier Anne Frank van de Koninklijke Bibliotheek